onsdag 9. mars 2011

Redesign-konkurranse

Dukke laget av bl.a drikkebeger
Spennende konkurranse for skoler og barnehager som deltar i Grønt Flagg i Nord-Trøndelag - også for skoleåret 2011/2012.

DENNE KONKURRANSEN BLE SÅ POPULÆR AT VI VELGER Å VIDEREFØRE DEN OGSÅ INNEVÆRENDE SKOLEÅR.

HVA ER REDESIGN?:
Redesign vil si å lage noe nytt av noe gammelt. Det kan for eksempel være å fiffe opp ei gammel T-skjorte så den blir ny og spennende, sy om ei dongrybukse til ei tøff veske, det kan være å lage en robot av en gammel støvsuger, et bilde av søppel, gjøre om en gammel kjedelig stol til ei trone, eller å lage et instrument av bruskorker.
 
HVORFOR:
I forbindelse med at Grønt Flagg i Nord-Trøndelag feiret 10 år i 2011, ble alle deltakerne oppfordret til å lage et redesign jubileumsprodukt. Vi ville sette fokus på gjenbruk, gjenvinning og redesign av “oppbrukte” produkter som normalt ville gått i søpla. Formålet var å inspirere til å lage egne redesignede produkter og ta i bruk egen kreativitet. Vi ville inspirere til å tenke “Hva kan det brukes til?” i stedet for “Dette er ikke noe å ha, det må kastes!” Redesignede produkter kan gjøres til noe positivt og ettertraktet, og redesign kan være en artig hobby/livsstil.

HVORDAN:
Man tar hva som helst av “ubrukelige” ting og lager noe nytt av det. Bruk klær, tekstiler, møbler, service, redskaper, leiker eller julepynt som er gått i stykker, smykker, verktøy eller andre gjenstander. Det er ingen begrensninger i størrelse eller form, det kan være bilder, skulpturer, leiker, nyttegjenstander, hva som helst.

REGLER:
1. Lag et eller annet produkt. Det kan være hele skolen/barnehagen sammen, eller det kan være grupper av elever som går sammen om å lage det. Det bør helst være samarbeid mellom minst to, men produkter fra enkeltelever (eventuelt laget hjemme av en oppfinnsom elev, kanskje i samarbeid med kreative familiemedlemmer) godtas også. Produkter laget av lærere godtas også!

2. Det er ingen begrensning i antall produkter pr skole/barnehage/klasse/elev.

3. Ta bilde av produktet, og send det til Grønt Flagg i Nord-Trøndelag innen 15. april 2012, pr mail eller pr post, gjerne med ei lita beskrivelse av hva det er, omtrentlig størrelse og hva det er laget av. Det må opplyses om hvilken skole/barnehage, klasse eller hvilke elever som har laget det. Dersom dere ikke vil at bildet skal legges ut på nettsidene til Grønt Flagg, må det gis beskjed om det.

4. Det er jo veldig fint om dere får lokalavisene til å ta bilder av produktene og skrive om dem – eller dere kan ta bilder selv og sende inn til avisa. I så fall vil vi gjerne få beskjed om det, så vi kan oppbevare en kopi av avisa.

5. Vi vil også gjerne ha beskjed om det hvis noen ender opp med ei utstilling av produktene, enten i egne lokaler, på kommunehuset eller i biblioteket. Det kan også være aktuelt for Grønt Flagg å spørre om å få låne noen av produktene, for eksempel til jubileet eller til ei nettverkssamling.

Veske laget av en dongerybukse.
6. Det vil bli premiering, og fantasi og kreativitet vektlegges sterkt.

7. Alle som deltar må ha stått registrert i Grønt Flagg i  2010,  2011 eller 2012.

Spørsmål stilles til

Irene Vannebo
Prosjektleder i Grønt Flagg i Nord-Trøndelag

Tlf: 74 28 17 78 (mandag, tirsdag, onsdag og fredag), mobil: 41 61 39 33 / 97 09 66 95
E-post: irene@gront-flagg-nt.no / irene.vannebo@mna.no
Postadresse: Barlia, 7863 OVERHALLA
Fax: 74 28 17 69
Pengebok laget av drikkekartong. (Drikkekartong går jo til gjenvinning senere!)