onsdag 1. juni 2011

Grønt Flagg i Nord-Trøndelag er 10 år!

Tirsdag 31. mai 2011 feiret Grønt Flagg i Nord-Trøndelag 10-årsdag på Ness oppvekstsenter.
Feiringa ble lagt til Ness oppvekstsenter i Verdal av en meget spesiell grunn! Det var nemlig her det hele starta!

Ness ble sertifisert som den første skolen i fylket, og pådriver for hele prosjektet var Bjørn Ness, daværende rektor på skolen. Han samla skoler og barnehager til miljødugnad, og fikk mange med allerede de to første åra.
Da Bjørn Ness døde ble arbeidet med Grønt Flagg lagt litt på is på Ness, men nå har rektor Tore Laksholm og hans medarbeidere og elever kommet VELDIG godt i gang igjen! Det var kjempeartig å kunne heise flagget på nytt på Ness akkurat på 10-års-jubileet!

Til stede i gymsalen var  oppvekstsenterets elever, barnehagebarn og ansatte. I tillegg kom bl. a. noen barn og ansatte fra skolene Lø, Mære og Sandvollan (de har alle vært med i 10 år)  fylkesmann Inge Ryan, ordfører Bjørn Iversen,  representanter fra styringsgruppa i Grønt Flagg og Anne Lise Arntsen, vinner av årets inspirasjonspris.

Først fikk vi se fin kunst og flotte klær som elevene ved Ness hadde laget av avfall og brukte klær. VELDIG imponerende! Så sang elevene, Inge Ryan holdt åpningstale, det ble utdelt diplomer og frukttrær til de skolene som hadde vært med hele tida, det ble kåring av vinnere i redesign-konkurransen, og Anne Lise Arntsen fra Nærøysundet skole ble tildelt Bjørn Ness inspirasjonspris for sitt arbeid gjennom mange år.
Leder i Miljørådet ved skolen, Nadia Gudding Liff, holdt en fin tale der hun avsluttet med at “dersom Bjørn Ness hadde levd, ville han blitt 60 år i morgen. Vi tror dette at vi i dag får flagget tilbake ville vært en fin fødselsdagsgave for ham”.

Etter at elevene hadde framført LOOP-sangen gikk alle sammen ut og heisa flagget til topps på Ness!
Skolen har jobba godt denne vinteren, og fortjener virkelig det flagget som nå vaier i flaggstanga deres!
Gratulerer, Ness oppvekstsenter!
Og tusen takk for et veldig bra gjennomført arrangement!