onsdag 25. januar 2012

Kunstverk og klær fra Ness oppvekstsenter:

Go`morgen-kunstverket startet med en kommentar fra en av ungene om hvor fine farger det var på begrene. Det førte til litt "kursing" i bl.a. fargelære.
                - Hovedfarger gul, grønn, rød, blå.
                - Fargeblanding
                - Komplimentære farger, hvilke farger   passer sammen?
                - Hvordan lage en fargeskala fra gul til rød?

Da vi hadde bestemt oss for å lage et kunstverk fikk vi satt oss inn i mønster, symmetri, vannrette og loddrette linjer, diagonale linjer osv.
Etter mønsterkurset ble vi enige om å bruke diagonale linjer i vårt kunstverk. Vi prøvde ut forskjellige fargekombinasjoner og mønster før vi bestemte oss og limte begrene på en tykk papp-plate (som vi forøvrig fikk på Rema 1000. (De brukes som mellomlegg på varer de får tilkjørt).
Vaktmesteren vår hadde noen brukte dørkarmer liggende som han laget kasseramme av til kunstverket.


Vips så hadde vi et flott kunstverk av verdiløst materiale!
Plast-skjeene som følger med Go`morgen-begrene laget vi små kunstverk av.
8 skjeer ble limt sammen med limpistol  på den brede delen, slik at de danner en stjerne. NB! Dette er varmt og bør gjøres av en voksen!
Så fant vi frem garnrester, silkebånd, gull- og sølvtråd og slapp ungene løs på oppgaven. De er så kreative når de bare får prøve.
Noen laget stjerner, noen laget blomster og noen laget spindelvev.
En av guttene laget en edderkopp ved å snurre svart tråd rundt  midten av "stjernen" til kropp og så bøyde skjeene i knekken til bein. Den ble kjempetøff, men vi har dessverre ikke bilde av den.
Ungene på skolefritidsordninga er veldig glad i det vi kaller "kurs" med påfølgende "kursbevis", og dette prosjektet førte til slike kurs.

I etterkant av redesign-prosjektet er det klærne de designa selv av brukt tøy de er mest fornøyde med.

Mvh oss på Ness SFO
v/leder Marit Henriksen