tirsdag 28. august 2012

Sats på mer frukt og grønt i barnehagen!

5-om-dagen-barnehager,
 tidligere kalt MER-barnehager, har et kjempefint tilbud til alle barnehager. 23 barnehager i Nord-Trøndelag er allerede med på opplegget, som fører til et større fokus på frukt og grønt. Dette er i god Grønt Flagg-ånd, da større forbruk av frukt og grønt både er bra for helsa, og bærekraftig bruk av mat-ressursene! Her er et brev vi mottok fra opplysningskontoret for frukt og grønt.

Til alle barnehagene i Nord - Trøndelag.
Sats på fargerikt kosthold i det nye barnehageåret!

Opplysningskontoret for frukt og grønt har et eget konsept for barnehager, 5 om dagen-Barnehage (tidligere MER-kampanjen).
Her tilbys det gratis materiell til lek og læring for å inspirere og motivere til økt fokus på frukt og grønt, noe som er helt i trå med myndighetenes ønsker og anbefalinger og satsingen på kosthold i barnehager.

Alle barnehagene i Nord-Trøndelag kan benytte seg av dette. Les mer her: www.frukt.no/barnehage.

Styrer registrerer barnehagen selv, elektronisk, her: http://www.frukt.no/5-om-dagen-barnehage/hvordan-delta/.

Pakken består av Mons og Monabøker til alle barn, lottospill, plakater, barneforklær, musikk CD med mere og alle ansatte får mulighet til å ta gratis E-læringskurs.

Er barnehagen allerede registrert kan Mons og Monabøker til nye barn samt nytt klistremerke med 5 om dagen bestilles manuelt. Send da mail til toril@frukt.no.