fredag 10. oktober 2014

Redesign-konkurranse 2014/2015REDESIGN


SPENNENDE KONKURRANSE FOR 
SKOLER OG BARNEHAGER SOM DELTAR I GRØNT FLAGG I NORD-TRØNDELAG

HVA ER REDESIGN?: Redesign vil si å lage noe nytt av noe gammelt. Det kan for eksempel være å fiffe opp ei gammel T-skjorte så den blir ny og spennende, sy om ei dongrybukse til ei tøff veske, det kan være å lage en robot av en gammel støvsuger, et bilde av søppel, gjøre om en gammel kjedelig stol til ei trone, eller å lage et instrument av bruskorker.

HVORFOR: Vi vil sette fokus på gjenbruk, gjenvinning og redesign av “oppbrukte” produkter som normalt ville gått i søpla. Formålet er å inspirere til å lage egne redesignede produkter og ta i bruk egen kreativitet. Vi vil inspirere til å tenke “Hva kan det brukes til?” i stedet for “Dette er ikke noe å ha, det må kastes!” Redesignede produkter kan gjøres til noe positivt og ettertraktet, og redesign kan være en artig hobby/livsstil.

HVORDAN: Man tar hva som helst av “ubrukelige” ting og lager noe nytt av det. Bruk klær, tekstiler, møbler, service, redskaper, leiker eller julepynt som er gått i stykker, smykker, verktøy eller andre gjenstander. Det er ingen begrensninger i størrelse eller form, det kan være bilder, skulpturer, leiker, nyttegjenstander, hva som helst.

REGLER:

  1.  Lag et eller annet produkt. Det kan være hele skolen/barnehagen sammen, eller det kan være grupper av elever som går sammen om å lage det. Det bør helst være samarbeid mellom minst to, men produkter fra enkeltelever (eventuelt laget hjemme av en oppfinnsom elev, kanskje i samarbeid med kreative familiemedlemmer) godtas også. Produkter laget av lærere godtas også
  2.  Det er ingen begrensning i antall produkter pr skole/barnehage/klasse/elev.
  3. Ta bilde av produktet, og send det til Grønt Flagg i Nord-Trøndelag innen 17. april 2015, pr mail eller pr post, gjerne med ei lita beskrivelse av hva det er, omtrentlig størrelse og hva det er laget av. Det må opplyses om hvilken skole/barnehage, klasse eller hvilke elever som har laget det. Dersom dere ikke vil at bildet skal legges ut på nettsidene til Grønt Flagg, må det gis beskjed om det. Det er fint å få en liten ide-bank med lure tips.
  4. Hvis dere får lokalavisene til å ta bilder av produktene og skrive om dem – eller dere tar bilder selv og sender inn til avisa, vil vi gjerne få beskjed om det, så vi kan oppbevare en kopi av avisa.
  5. Vi vil også gjerne ha beskjed om det hvis noen ender opp med ei utstilling av produktene, enten i egne lokaler, på kommunehuset eller i biblioteket.
  6. Alle som deltar må ha stått registrert i Grønt Flagg i 2013, 2014 eller 2015.

Det vil bli premiering, og fantasi og kreativitet vektlegges sterkt. Førstepremie er kr 2 000,- andrepremie kr 1 500,- og tredjepremie kr 1 000,-


For å få samla mange ideer til å legge ut på nettsida har vi i år en ekstra-premie, en popcornpopper, for kreativ bruk av melkekorker.

Spørsmål stilles til

Irene Vannebo
Prosjektleder i Grønt Flagg i Nord-Trøndelag
Tlf: 41 61 39 33
Postadresse: Barlia, 7863 OVERHALLA

Fax: 74 28 17 69